Voor iedereen

Diverse restaurants

Voor velen staat Ouderkerk aan de Amstel bekend om zijn grote hoeveelheid restaurants. Op IENS krijgen veel van die eetgelegenheden een waardering van rond de 8.

De Rondehoep

De Rondehoep, vroeger ook wel de Rijke Waver, is een polder en stiltegebied in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Noord-Holland, ten westen van Amsterdam Zuidoost en ten oosten van de Amstel en behoort tot de gemeente Ouder-Amstel.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rondehoep

Rondje Hoep is één van de vier rondjes door Amstelland. Alle routes komen door of langs Ouderkerk aan de Amstel. Hier klopt het historische hart van Amstelland. Hier timmerden de pioniers hun eerste kerk in het toenmalige veenmoeras. Op de oever waar Amstel en Bullewijk samenstromen. Via de QRbordjes lees je op je smartphone onderweg het verhaal over imposante buitenplaatsen, historische boerderijen en over turf winnen in het weidse polderland.

Rondje Hoep (18 of 20 km) is tot in het buitenland bekend. Voor veel Amsterdamse wielrenners is de Ronde Hoep een vast trainingsrondje. Deze tussen Ouderkerk en Uithoorn gelegen polder is niet alleen vanwege zijn ronde vorm (wielrenners rijden graag rondjes) een aantrekkelijk fietsparcours. Ook de cultuurhistorische achtergrond telt mee. Fiets in gedachte een ‘Rondje Hoep’ mee. Je fietst over de dijk rond de (middeleeuwse) polder. Langs de boorden van Bullewijk, Waver, Oude Waver en de Amstel. Van verre is tijdens vrijwel de hele route de toren van Nes te zien.

De routes zijn een gezamenlijk initiatief van de Stichting Landschapsfonds Amstelland, de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel en Oneindig Noord-Holland.

http://onh.nl/nl-NL/route/8043/rondje-hoep

De Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas is een voormalige zandwinput ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel, gegraven voor de aanleg van de A9. Het water maakt deel uit van Groengebied Amstelland en ligt ingeklemd tussen de A9 en de A2. Het recreatiegebied is 127 hectare groot en bestaat uit een plas met rondom ruimte voor recreatie en natuur. Men kan er onder andere zwemmen, duiken, wandelen, fietsen, dagkamperen en paardrijden. Windsurfen en zeilen kan men in het zuidelijke deel van de plas waar ook de Watersportvereniging Ouderkerkerplas (WVOP) gesitueerd is.

Meer op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ouderkerkerplas