Voor en met kinderen

Speelboerderij Elsenhove

De speelboerderij is een combinatie van een kinderboerderij met een avontuurlijke én een natuurlijke speeltuin, de vervulling van een kinderwens.

Allerlei boerderijdieren, een grote avontuurlijke én natuurlijke speeltuin en de mogelijkheid om veel over natuur, milieu en duurzaamheid te leren. Speelboerderij Elsenhove is heerlijk voor kinderen en voor volwassenen. Het is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen door recreatiegebied Elsenhove, de Middelpolder, Groengebied Amstelland en het Groene Hart.

http://www.elsenhove.nl/

Picknicken

Bij ons in de buurt is een speciale plek om te picknicken. Vanaf de Poorterweide ligt deze aan de Bankrasweg net na de tennisbaan aan de overzijde van de weg.

Street view link: https://www.google.com/maps/@52.3055587,4.8973643,3a,75y,290.34h,85.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1spiO4SCPkpTOr-2dL1VrtqQ!2e0!7i13312!8i6656

qualitytime-picknickmand1-266x300.jpg

Pontje en laarzenpad

Het pontje en laarzenpad is onderdeel van het Voetspoor Middelpolder - Machineweg.

Achtergrond
In 2002 is er in het kader van de Herinrichting Amstelland een voetspoor aangelegd in de Middelpolder, dat loopt vanaf de Bankrasweg met een knik naar de Amsteldijk-Noord.

Toen was het niet mogelijk om het voetspoor door te trekken naar de Machineweg. Door veranderd grondgebruik [was daar later wel een mogelijkheid voor].

Uitwerking
Het […] voetspoor is geen verhard pad, maar een laarzenpad dat via overstapjes door de weilanden voert. Om de oversteek over de ringsloot te kunnen maken [is er] een trekpontje […]. Het voetspoor ligt geheel op eigendom van Landschap Noord-Holland.

Bron: http://www.groengebied-amstelland.nl/documents/recreatienoordholland/beleid/00061/09_voetspoor_middelpolder-machineweg__oplegnotitie.pdf